Latvijas simtgades filmu "Bille", "Homo Novus" un "Tēvs Nakts" izmantoto tehniku un vizuālās komunikācijas analīze - Ločmelis, Jānis (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba tēma ir ,,Latvijas simtgades filmu ‘’Bille’’, ‘’Homo Novus’’ un ‘’Tēvs Nakts’’ izmantoto tehniku un vizuālās komunikācijas analīze’’ Darba pētāma problēma ir Kāda ir ‘’Latvijas filmas Latvijas simtgadei’’ projekta filmu vizuālā komunikācija un kādi tehniskie paņēmieni tika izmantoti vizuālās komunikācijas veidošanā? Darba galvenie uzdevumi – iepazīties ar teorētisko bāzi - Latvijas aktierkino vēsturi, filmas izstrādes posmu ietekmi un vizuālo komunikāciju, vizuālo komunikāciju, projektu ‘’Latvijas filmas Latvijas simtgadei’’ izvēlēties un iepazīties ar metodoloģisko pieeju, izstrādāt metodoloģisko pieeju, veikt pētījuma objektu kontentanalīzi, veikt diskursa analīzi, apkopot iegūtos datus, izanalizēt iegūtos datus un veikt secinājumus. Bakalaura darbā izmantotās pētniecības metodes – kvalitatīvā kontentanalīze un naratīva analīze. Pētījuma galvenie secinājumi – analizētās Latvijas simtgades filmas ir veidotas, lai stāstītu par Latvijas vēsturi, izšķirošiem laika periodiem un personībām, izmantotās tehnikas un vizuālā komunikācija tika izvēlēta, lai pēc iespējas veiksmīgāk atainotu personības vai laikmeta šķautnes.

The subject of bachelor thesis is – ‘’Movies of Latvia's Centenary "Bille", "Homo Novus" and "Tēvs Nakts": the used techniques and communication analysis’’ The thesis problem is - What is the visual communication of the project “Latvian films for Latvia's Century” and what techniques were used in the development of visual communication? The main tasks of the thesis - to get acquainted with the theoretical base - history of Latvian actors, film development influence on visual communication, visual communication, project “Latvian films for Latvia’s Centenary’’, to choose and get acquainted with the methodological approach, to develop a methodological approach, to perform content analysis of the research objects, conduct discourse analysis, collect the obtained data, analyze the data and draw conclusions. The research methods used in the bachelor’s thesis - qualitative content analysis and narrative analysis. The main conclusions of the research - the analyzed films of Latvia’s Centenary are made to tell about the history of Latvia, decisive time periods and personalities, the techniques and visual communication used were chosen to best illustrate the personality and time period.
Movies of Latvia's Centenary "Bille", "Homo Novus" and "Tēvs Nakts": the used techniques and communication analysis
Keywords: Komunikācijas zinātne; Latvijas simtgade; vizuālā komunikācija; Latvijas filmas Latvijas simtgadei; filmas; Latvijas kino