Sia Latvijasmernieks.lv attīstības stratēģija. - Novika, Evija (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma ir sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Latvijasmernieks.lv” attīstības stratēģija. Izstrādājot stratēģiju, tika analizēta uzņēmuma darbības vide un plānošanas process, noteiktas konkurētspējīgās priekšrocības. Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz teoriju, kā arī uzņēmuma darbības analīzi, izstrādāt tālākās attīstības stratēģijas pilnveidošanas elementus. 1. nodaļā ir raksturots stratēģijas jēdziens. 2. nodaļā - plānošanas process, stratēģiskā plānošana. Autore 3. nodaļā apskata mērniecības nozari un 4. nodaļā uzņēmuma līdzšinējo darbību, izstrādājot attīstības stratēģiju. Tiek aprakstīta veiktā eksperta intervija un analizēta darbinieku aptauja, izklāstot turpmāko attīstības stratēģiju. Nobeigumā tiek izdarīti secinājumi par aplūkotajām problēmām un izteikti priekšlikumi attīstības stratēģijas uzlabošanai. Darbs sastāv no 72 lapaspusēm, 12 tabulām, 29 attēliem, 9 pielikumiem. Atslēgvārdi: stratēģija, saimnieciskā darbība, uzņēmums, konkurētspēja.

The title of Bachelor Thesis is the development strategy of LLC “Latvijasmernieks.lv”. In order to determine the development strategy, company’s performance environment and planning process were analyzed, competitive advantages were identified. The aim of Bachelor Thesis is to determine the development strategy’s improvement elements based on theory, as well as company performance analysis. In the first chapter essence of strategy is described. In the second, process of strategic planning is described. There is a description of surveying field in the third chapter. In the fourth, there is analysis of previous activities and created the design of development strategy, including an expert interview, an analysis of employee survey and description of the development strategy. Finally, there is given conclusion and suggestions by author for the development strategy’s improvement. Work consists of 72 pages, 12 tables, 29 pictures, 9 attachments. Keywords: strategy, economic activity, enterprise, competitiveness.
The development strategy of LLC Latvijasmernieks.lv .
Keywords: Vadībzinātne; stratēģija; saimnieciskā darbība; uzņēmums; konkurētspēja