Grāmatveža loma un apmierinātība ar darbu finanšu pakalpojumu centros Latvijā - Minikoviča, Aija (Latvijas Universitāte, 2018)
Maģistra darba mērķis ir novērtēt grāmatveža lomu un apmierinātību ar darbu finanšu pakalpojumu centros Latvijā, un sniegt priekšlikumus apmierinātības ar darbu paaugstināšanai. Darba teorētiskās daļas raksturo finanšu pakalpojumu centrus, skaidro lomas jēdzienu, kā arī definē apmierinātības ar darbu kritērijus. Darba empīriskās daļas ietvaros tiek noskaidrota grāmatveža loma un apmierinātība ar darbu finanšu pakalpojumu centros Latvijā, kā arī tiek izzināts ekspertu viedoklis par apmierinātības ar darbu paaugstināšanas iespējām. Darbs izskaidro grāmatveža lomas specifiku finanšu pakalpojumu centros Latvijā un sniedz ieteikumus grāmatvežu apmierinātības ar darbu paaugstināšanai. Atslēgas vārdi: finanšu pakalpojumu centrs, grāmatvedis, grāmatveža loma, apmierinātība ar darbu.

The main objective of the master thesis is to evaluate accountant’s role and satisfaction with the job within financial shared service centers in Latvia, and to make proposals for the increase of job satisfaction. Theoritical parts of this study describes the centers, explains definition of role, also job satisfaction criteria are defined. Within the empirical part information about accountant’s role and job satisfaction in the centers in Latvia was gathered, also experts’ opinions about possibilities of job satisfaction increase were clarified. The thesis explains specifics of accountant’s role within the centers in Latvia and gives advices for job satisfaction increase. Key words: financial shared service centers, accountant, accountant’s role, job satisfaction.
Accountant’s Role and Satisfaction With Job Within Financial Shared Service Centers in Latvia
Keywords: Ekonomika; finanšu pakalpojumu centrs; grāmatvedis; grāmatveža loma; apmierinātība ar darbu