5. klases skolēnu interpunkcijas prasmes attīstīšana latviešu valodas stundās - Kagaine, Everita (Latvijas Universitāte, 2016)
Diplomdarba temats ir aktuāls, jo skolēniem jau sākumizglītībā rodas nepieciešamība lietot pieturzīmes dažādu sintaktisko vienību nošķiršanai, bet mācību saturā šim valodas apguves aspektam pagaidām netiek pievērsta pienācīga uzmanība. Tādēļ darba mērķis ir izstrādāt un aprobēt mācību satura lingvodidaktisko apdari 5. klases skolēnu interpunkcijas prasmes attīstīšanai latviešu valodas stundās. Lai sasniegtu mērķi, tika analizēta zinātniskā literatūra par latviešu valodas interpunkcijas sistēmu; iepazīti izmēģinājumdarbībā iesaistītie skolēni; izstrādāts un aprobēts lingvodidaktiskais materiāls; apkopoti un analizēti pētījumā iegūtie rezultāti. Pētījums tika veikts X vidusskolas 5. klasē. Izvirzītais diplomdarba mērķis tika sasniegts. Diplomdarba struktūru veido anotācija latviešu un angļu valodā, ievads, piecas nodaļas, nobeigums.

The subject is actual; there is a need already for primary school students to use punctuation to separate various syntactic units. Proper attention is not paid to this language aspect in the curriculum. Therefore the aim of the work is to develop and approbate the curriculum lingua-didactical material of the development of 5th grade students’ punctuation skills at the Latvian language lessons. To achieve the aim the scientific literature about the Latvian language punctuation system was analyzed, pilot-students were acquainted, lingua-didactical material was developed and approbated, study results were summarized and analyzed. The study was done at grade 5 of X Secondary School. The stated aim of the paper was achieved. The paper structure consists of annotation in Latvian and English, introduction, five chapters, conclusion.
The Development of the 5th Grade Students' Punctuation Skills in the Latvian Language Lessons
Keywords: Pedagoģija; sākumizglītība; 5. klase; interpunkcija; sintakse; lingvodidaktika