Krievijas un Ķīnas cīņa par ietekmi Centrālāzijas valstīs - Virko, Valērija (Latvijas Universitāte, 2018)
Maģistra darbs analizē pašreizējo Krievijas Federācijas un Ķīnas Tautas Republikas padziļināto interesi Centrālāzijas reģionā. Pēdējos gados no Ķīnas puses ir pieaugusi interese šo reģionu ekonomiski attīstīt, izveidojot jaunu “Viena cela, vienas jostas” iniciatīvu, taču lai to realizētu, Ķīnai ir jāņem vērā arī Krievijas intereses reģionā. Maģistra darbs analizē šo divu lielvaru cīņu par ietekmi reģionā.

The Master’s Thesis analyses the current Russian Federation’s and People’s Republic of China’s deepened interest in Central Asian region. In the last few years interest from China has grown to develop this region economically, investing in a new “One Road, one Belt” initiative, but in order to realise it, China has to take into account also the Russia’s interests in the region. The thesis analyses the fight between these two great powers for influence in the region.
The influence of Russia and China on the countries of Central Asia
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); Ķīna; Krievija; Kirgizstāna; Tadžikistāna; Uzbekistāna