Kurzemes biznesa inkubatora Liepājas filiāles attīstības stratēģiskā plānošana - biznesa modeļa izstrāde - Mačtama, Laura (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darba mērķis ir izstrādāt Kurzemes Biznesa inkubatora Liepājas filiāles biznesa modeli un rekomendācijas tās stratēģiskai attīstībai. Maģistra darbs sastāv no 3 daļām, kur pirmajā daļā, no teorijas viedokļa, apskatīti stratēģiskās plānošanas teorētiskie pamati, otrajā daļā veikta Kurzemes Biznesa inkubatora Liepājas filiāles darbības analīze, attīstības stratēģijas tipa izvēle, kā arī biznesa modeļa izstrāde un trešajā daļā ir izstrādātas rekomendācijas Kurzemes Biznesa inkubatora Liepājas filiāles attīstībai. Izstrādājot maģistra darbu, autore veica ekonomiska un statistiska rakstura datu apkopošanu, salīdzināšanu un analīzi. Informācijas ieguve veikta, pētot Kurzemes Biznesa inkubatora Liepājas filiāles darbību klātienē, veicot pārrunas ar Biznesa inkubatora darbiniekiem un ekspertiem, kuri saistīti ar šo Biznesa inkubatoru, kā arī veicot intervijas ar attiecīgajiem Biznesa inkubatora pārstāvjiem. Darbs sastāv no 115 lapaspusēm, satur 9 attēlus un 8 tabulas. Pētījuma rezultātā tika noskaidrots un izsecināts, ka lai Kurzemes Biznesa inkubatora Liepājas filiāles attīstības stratēģiskā plānošana būtu veiksmīga, nepieciešams pielietot ST attīstības stratēģiju, kura paredz palielināt uzņēmuma stiprās puses un mazināt draudus. Kā arī apstiprinājās, ka stratēģiskās pārvaldības metožu pielietošana dod iespēju izstrādāt KBI Liepājas filiāles biznesa modeli un rekomendācijas galveno attīstības problēmu risināšanai. Izstrādātais maģistra darbs ir vispārīgs Biznesa inkubatora vides analīzes pētījums, kuru potenciālie komersanti un inkubatora darbinieki varētu izmantot par pamatu dziļākas izpētes veikšanai, kā arī Biznesa inkubatora darbības uzlabošanai.

Master's thesis is to develop Kurzeme Business Incubator Liepaja branch business model and recommendations for strategic development. Master's thesis consists of 3 parts, where the first part of the theoretical point of view, looking at the theoretical foundations of strategic planning, conducted in the second part of Kurzeme Business Incubator Liepaja branch analysis, development strategy type selection, as well as business model development and third paragraphs have been developed recommendations Kurzeme Business Incubator Liepaja branch development. Developing the master thesis, the author conducted an economic and statistical nature of data collection, comparison and analysis. Acquisition of information carried out by studying the Kurzeme Business Incubator Liepaja branch operation in person, through interviews with the Business Incubator staff and experts associated with this business incubators, as well as conducting interviews with representatives of the Business Incubator. The work consists of 115 pages, containing 9 pictures and 8 tables. The study found and inferred that to Kurzeme Business Incubator Liepaja branch development strategic planning to be successful, it is necessary to use the ST development strategy, which aims to increase the company's strengths and mitigate threats. And also confirmed that the strategic management methods applied enable the development of KBI Liepaja branch business model and recommendations for the development of problem solving. The developed master's thesis is a general Business Incubator environmental analysis study which potential entrepreneurs and incubator employees can use as a basis for deeper exploration operations as well as to improve the operation of the Business Incubator.
Kurzemes Business Incubator Liepāja branch development strategic planning -business model development
Keywords: Vadībzinātne; Liepājas Biznesa inkubators; Stratēģiskā attīstība; Biznesa modelis; Inkubatora darbības analīze