Darba vides aspekti dienas stacionārā - Bredele, Diāna (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darba pētījumā „Darba vides aspekti dienas stacionārā” ir analizēta tēma par māsu darba vides aspektiem, aplūkojot māsu darba vides aspektus dienas stacionārā. Mērķis: pētīt māsu darbā – dienas stacionārā sastopamos darba vides aspektus. Hipotēze: māsu darbu dienas stacionārā ietekmē psihoemocionālie un ergonomiskie darba vides aspekti un to radītie riski. Pētījuma jautājums: Kādi darba vides aspekti ietekmē māsu darbu dienas stacionārā? Pētījuma rezultāti: iegūtie rezultāti analizēti un izveidoti secinājumi.

The Masters study „The environmental aspects in day care hospital” is the analysis theme of the nurses work environmental aspects, the environmental aspects of day care hospital. Objective: research environmental aspects of nurses work in day care hospital. Hypothesis: nurse work in day care hospital affects by psycho-emotional and ergonomic work environment aspects and the risks of them. Research question: what kind of the environmental aspects are in nurse’s work of day care hospital? The results of the study: are analyzed and created conclusions.
The Environmental Aspects in Day Care Hospital
Keywords: Medicīna; dienas stacionārs; māsu kompetence; darba vides aspekti; spriedze; mobings