Akūta išēmiska insulta pacientu aprūpe pēc intravenozās trombolīzes - Ozoliņa, Santa (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba tēma – „Akūta išēmiska insulta pacientu aprūpe pēc intravenozās trombolīzes”. Bakalaura darbā tika izvirzīts mērķis: izpētīt akūta išēmiska insulta pacientu aprūpi pēc intravenozās trombolīzes. Mērķa sasniegšanai tika sastādīti uzdevumi un izvirzīts jautājums: Kādi ir aprūpes principi pēc intravenozās trombolīzes pacientiem ar akūtu išēmisku insultu? Darbs sastāv no divām daļām - teorētiskās un empīriskās. Teorētiskā daļā analizēta literatūra par insultu, insulta radītajām sekām un aprūpi pēc intravenozas trombolīzes. Pētījuma realizēšanai tika izmantota kvalitatīvā pētniecības metode – intervija. Tika intervētas 6 praktizējošas māsas. Pētījums tika veikts vienā no lielākajiem Latvijas stacionārā – x insulta vienībā, laika posmā no 2019.gada 1. aprīļa līdz 5. maijam. Pamatojoties uz pētījuma rezultātiem, bakalaura darba mērķis - izpētīt akūta išēmiska insulta pacientu aprūpi pēc intravenozas trombolīzes, ir sasniegts. Pētījuma instruments-daļēji strukturēta intervija. Atslēgas vārdi: akūts išēmisks insults, intravenozā trombolīze, māsa, aprūpe.

Theme ot the qualification work – „ Acute ischemic stroke patients care after intravenosus thrombolysis. ” The aim of the qualification work was to find out the special features of the ischemic stroke patients care after intravenosus thrombolysis. A question was raised: What are the special features of the ischemic stroke patients care after intravenosus trombolysis? The work consists of a theoretical and empirical part. The theoretical part was analysised literature about stroke, stroke effects and post-intravenosus thrombolytic care. The qualitative research method was used – interview. Seven nurses were interviewed. The study was conducted in one of the largest Latvian hospital stroke unit from April 1st, year 2018 till May 10th, year 2018. Based on results of the research aim of the qualification work - to find out the special features of the ischemic stroke patients care after intravenosus thrombolysis has been achived. Key words: ischemic stroke, intravenosus thrombolysis, care features.
Acute Ischemic Stroke Patients Care After Intravenous Trombolysis
Keywords: Medicīna; akūts išēmisks insults; intravenozā trombolīze; māsa; aprūpe; ischemic stroke