Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas tiesiskais reugulējums - Rancāne, Elvita (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba tēmas izvēle ir saistīta ar to, ka noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija ir starptautiska problēma, kas atstāj būtisku ietekmi uz katras valsts ekonomisko stabilitāti, tautsaimniecību un valsts integritāti, tādēļ ir nepieciešams padziļināti izpētīt noziedzīgi iegūtu līdzekļu normatīvo regulējums ne tikai Latvijas Republikā, bet arī ārvalstīs. Bakalaura darba mērķis ir veikt noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas sastāva analīzi un izpētīt noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas tiesisko regulējumu Latvijā un ārvalstīs. Bakalaura darbā aplūkota un analizēta noziedzīgi iegūtu līdzekļu jēdziena izpratne un būtība, veikta noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas sastāva analīze, salīdzināti Latvijas Republikas likumi un ārvalstu likumi, to kopīgās un atšķirīgās iezīmes. Darba noslēgumā ir izdarīti secinājumi, kas apkopoti kopsavilkumā.

The topic of the bachelor's thesis has been chosen because money laundering is an international problem with a significant impact on the economic stability, economy, and integrity of any country. Therefore, it is necessary to study in depth the regulatory framework of money laundering not only in the Republic of Latvia, but also abroad. The bachelor's thesis studies and analyses the concept and essence of proceeds of crime, analyses the components of money laundering, as well as compares the laws of the Republic of Latvia and foreign laws, their convergences and divergences. The summary of the bachelor`s thesis presents the conclusions drawn by the author. The aim of the Thesis is to perform an analysis of the legalisation composition of proceeds, and to investigate the legal framework for money laundering in Latvia and abroad.
Money laundering legal regulation
Keywords: Juridiskā zinātne; noziedzīgi līdzekļi; noziedzīgi iegūti līdzekļi; noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija; pierādītie noziedzīgi iegūtie līdzekļi; prezumētie noziedzīgi iegūtie līdzekļi