Darba aizsardzības sistēmas pilnveide betona ražošanas uzņēmumā SIA “HC Betons” - Noriņš, Nils (Latvijas Universitāte, 2017)
Kvalifikācijas darba autos Nils Noriņš ir Latvijas Universitātes ķīmijas fakultātes students studiju programmā „Darba aizsardzība”. Kvalifikācijas darba tēma: „Darba aizsardzības sistēmas pilnveide betona ražošanas uzņēmumā SIA „HC Betons”. Kvalifikācijas darba mērķis: „Noskaidrot uzņēmuma darbinieku attieksmi pret darba aizsardzības jautājumiem un nonākt pie priekšlikumiem darba vides uzlabošanai”. Lai sasniegtu pētījuma mērķi, tika izpētīta literatūra un informācijas avoti, veikts darba aizsardzības sistēmas audits un darba vides risku identifikācija. Tika veikta uzņēmuma darbinieku anketēšana un tās rezultātu apkopojums. Ņemot vērā audita, risku izvērtēšanas un anketēšanas rezultātus, tika izstrādāti priekšlikumi darba aizsardzības sistēmas uzlabošanai. Pirmajā nodaļā ir veikta literatūras avotu izpēte un ir paskaidrots darba aizsardzības sistēmas jēdziens un būtība. Otrajā nodaļā apskatīti Latvijas Republikas normatīvie akti, kuri attiecas uz uzņēmuma darbību. Trešajā nodaļā apskatīti būtiskākie riksi betona ražošanā, aprakstīta novērtējuma metode. Ceturtajā nodaļā veikts uzņēmuma darbības raksturojums. Piektajā nodaļā apskatīti uzņēmuma iekšējie normatīvie akti un darba aizsardzības sistēma, veikts tās audits un apkopoti tā rezultāti. Sestajā nodaļā apskatāmi uzņēmuma darbinieku anketēšanas rezultāti. Kvalifikācijas darba nobeigumā izstrādāti secinājumi un sniegti priekšlikumi darba aizsardzības sistēmas uzlabošanai. Kvalifikācijas darba apjoms 40 lappuses bez pielikumiem, darbs veidots no ievada, 6 nodaļām, secinājumiem, priekšlikumiem, izmantotās literatūras un informācijas avotu saraksta un pielikumiem.

The author Nils Noriņš is a student in the University of Latvia, studying in the programme „Occupational safety”. The subject: „Perfection of work safety in the workplace at concrete making company "HC Betons". The purpose of the qualification: „To understand the attitude of workers towards work safetyand make propositions for workplace imporvements”. To reach the purpose of the qualification written literature and other sources of information were analysed. An audit of work safety system was performed. All the workers were asked to take part in a poll about work safety. The work safety risks were also analysed. Taking it all in cocideration propositions for work safety improvements were made. The first chapter contains literature analysis and the explanation of work safety in general. The second chapter contains information about the laws and regulations in the Republic of Latvia. The third chapter shows the main work safety hazzards in concrete making and describes the assesment method. The fourth chapter describes the company in question. The fifth chapter shows the inner documentation and information about the work safety system audit. The sixth chapter shows the workers poll results. Finally, conclusions and propositions were made. The qualification contains 40 pages without attachments. The structure of the qualificaton: 6 chapters, conclusions, propositions, list of literature and information sources, attachments.
Improvement of work safety in the workplace at concrete making company Ltd "HC Betons".
Keywords: Darba aizsardzība (Rīga) [RPIVA]; betona ražošana; darba aizsardzība; sistēmas uzlabošana; darba drošība