Meteoroloģisko rādītāju ietekme uz bērza ziedputekšņu koncentrāciju gaisā - Ritenberga, Olga (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darba tēma ir meteoroloģisko rādītāju ietekme uz bērza ziedputekšņu koncentrāciju gaisā. Par pētījuma objektu tika ņemti tieši bērza ziedputekšņi, jo bērzs ir visbīstamākais elpceļu un cita veida alerģijas izraisītājs Latvijas teritorijā. Darbā tiek raksturots kādā veidā meteoroloģiskie rādītāji (temperatūra, nokrišņu daudzums, vēja stiprums un virziens, gaisa spiediens, relatīvais mitrums, mākoņu daudzums) ietekmē ziedputekšņu koncentrāciju. Tiek sniegta jauna interpretācija bērza ziedputekšņu sezonas sākuma datumiem. Darbu veido 5 pamatnodaļas ar 12 apakšnodaļām, ko ilustratīvi papildina 12 attēli un 4 tabulas darba pamatnodaļā un 9 pielikumos. Atslēgvārdi: Aerobioloģija, aerobioloģiskais monitorings, Burkard uztvērējs, ziedputekšņu koncentrācija, ziedputekšņu transports, bērzs, meteoroloģiskie rādītāji.

The theme of this Bachelor Paper is „The influence of Meteorological parameters on Birch pollen Concentration in the Air”. Investigation object is birch pollen, because of the fact that birch is the most dangerous founder of the respiratory tract and other types of allergy. The paper describes how the meteorological indices (temperature, wind speed and direction, rainfall, cloudiness, level of humidity) impact birch pollen concentration in the air. The author of the paper worked out the new birch pollen interpretation for the dates of pollination season start. The paper consists of 5 chapters with 12 sub-chapters, 12 figures, 4 tables and 9 appendixes. Key words: Aerobiology, pollen concentration, Burkard pollen trap, pollen transportation, birch, meteorological parameters
The Influence of Meteorological Parameters on Birch Pollen Concentration in the Air
Keywords: Ģeogrāfija