Piegādes ķēdes modelēšana izmantojot masu apkalpošanas sistēmas - Ore, Daniels Dāvis (Latvijas Universitāte, 2019)
Darba tēma: Piegādes ķēdes modelēšana izmantojot masu apkalpošanas sistēmas Darba autors: Daniels Dāvis Ore Darbs ir veltīts, lai pētītu piegādes rindu ķēdes modeļus. Noteikt kādas ir teorētiskās iespējas un pielietojums, ja tiek aplūkotas ikdienā sastopamas masu apkalpošanas sistēmas. Darbā tiek aprakstīts mākslīgi izveidots piegādes ķēdes modelis. Darbā tiek apkopota teorija, kas paskaidro rindu sistēmu modeļus un kā noteikt dažādus sistēmas kvalitātes parametrus. Tiek aprakstīta programma Java Modeling Tools, kas ir paredzēta, lai analizētu rindu sistēmas veicot simulācijas. Izmantojot apkopoto informāciju, tiek praktiski noteikti un aprakstīti kvalitātes rādītāji mākslīgi izveidotajam modelim un iegūti secinājumus.

Title: Modeling a supply chain using network of queues Author: Daniels Dāvis Ore This paper is dedicated to, analyze supply chain models. To determine its possibilities and application to be used in everyday situations involving supply chain theory. Paper contains compiled theory about network systems and the systems quality performances as well as information about Java Modelling Tools witch, is used to analyze queuing networks by creating simulations. All of this will be applied to a simulated supply chain model to practically analyze the system and make conclusions of the results.
Modeling a supply chain using network of queues
Keywords: Matemātika; Masu apkalpošanas sistēmas; Piegādes ķēdes; Vidējie rindu garumi; Vidējais sistēmas izpildes laiks