N-Aizvietotu benzimidazolu sulfonamīdu sintēze - Buzune, Beāte (Latvijas Universitāte, 2024)
N-Aizvietotu benzimidazolu sulfonamīdu sintēze. Buzune B., zinātniskā vadītāja Dr. chem. Boļšakova J. Bakalaura darbs, 74 lappuses, 64 attēli, 5 tabulas, 50 literatūras avoti, 1 pielikums. Latviešu valodā. Darbs ir veikts Latvijas Organiskās Sintēzes institūtā. Bakalaura darba ietvarā tika izstrādāta metode N-alkil- un N-arilbenzimidazola tiolu sintēzei 3 stadijās. Bakalaura darba literatūras apskats ir veltīts heterociklisku sulfonamīdu iegūšanas metodēm no tioliem. Literatūras apskatā apkopota informācija par laika periodu no 1949. līdz 2022. gadam, izmantojot datu bāzes SciFinder, Scopus.

N-Substituted benzimidazole synthesis of sulfonamide. Buzune B., supervisor Dr. chem. Boļšakova J. Bachelor’s thesis, 74 pages, 64 figures, 5 tables, 50 literature references, 1 appendice. In Latvian. The work was carried out at the Latvian Institute of Organic Synthesis. A method for the synthesis of N-alkyl- and N-arylbenzimidazole thiols was developed as a part of the bachelor’s thesis. A literature review of the bachelor’s thesis is dedicated to methods of obtaining heterocyclic sulfonamides from thiols over the period from 1949 till 2022, it compiles information found in the databases SciFinder, Scopus.
N-Substituted benzimidazole sulfonamide synthesis
Keywords: Ķīmija; sulfonamīdi; benzimidazoli; heterocikli; tioli