Darbinieku motivācija uzņēmumā SIA "Lage Ko". - Denisova, Agnese (Latvijas Universitāte, 2016)
Personāla vadībā būtiska loma ir motivācijas procesam. Motivēšanas problēma ir bijusi aktuāla visos laikos, un arī pašlaik tās nozīme nav zudusi. Bez pareizas motivācijas ir grūti panākt darbinieku maksimālu atdevi savam darbam, kas savukārt ietekmē uzņēmuma turpmāko attīstību. Bakalaura darba mērķis ir identificēt nozīmīgākās motivēšanas problēmas uz izstrādāt priekšlikumus motivācijas pilnveidošanai. Lai sasniegtu mērķi, tiek analizēts uzņēmums SIA „Lage Ko”, kā arī aptaujāti darbinieki, lai uzzinātu viņu viedokli par motivāciju uzņēmumā. Izvirzītā mērķa sasniegšanai veicamie uzdevumi: izpētīt motivācijas teorētisko bāzi, apskatīt informāciju par motivāciju Latvijā, sniegt uzņēmuma vispārējo raksturojumu un veikt tā SVID analīzi, veikt potenciālo darbinieku un uzņēmuma darbinieku motivācijas analīzi izmantojot anketas, izvērtēt darbinieku anketēšanas rezultātus un formulēt tiem atbilstošus secinājumus, sagatavot priekšlikumus motivācijas pilnveidošanai uzņēmumā. Darba autore apkopoja un izanalizēja darbinieku motivēšanas teorētiskos aspektus, apskatīja motivācijas teorijas un veidus, kā arī aplūkoja aktuālās motivēšanas problēmas Latvijā. Autore sniedza uzņēmuma SIA „Lage Ko” raksturojumu, izanalizēja organizatorisko struktūru, kā arī izklāstīja veikto SVID analīzi, veica potenciālo darbinieku aptauju par motivācijas faktoriem, kuri būtu nozīmīgi meklējot jaunu darbu. Autore veica uzņēmuma SIA „Lage Ko” darbinieku motivācijas analīzi ar aptaujas palīdzību, lai novērtētu motivāciju, atklātu aktuālās problēmas un sniegtu motivācijas pilnveidošanas iespējas uzņēmumā. Nobeigumā darba autore sagatavoja secinājumus par uzņēmumā pastāvošo darbinieku motivāciju un sniedza priekšlikumus tās pilnveidošanai.

In personnel development motivation process plays a significant role. The issue of motivation has been a topic of discussion at all times, and it has not lost it’s significance in the present. Without the correct motivation approach in place it is difficult to achieve maximum employee dedication to their work, which, in turn, affects the future activity of the company. The aim of the Bachelor’s work is to identify the significant problems in the area directly connected to motivation and to propose future improvements. To achieve the aim, author analyzes the organization Ltd. "Lage Ko" as well as surveyes employees to find out their views on the motivation of the company. In order to achieve the aim, the following tasks were set in advance: to study the theoretical basis of the motivation, to view information about the motivation in Latvia, to provide a general description of the enterprise and make its SWOT analysis, to carry out a potential employee and the company’s employee motivation analysis by using survey questionnaires, to assess the employee survey results and draw appropriate conclusions, to put forward suggestions for improving the personnel motivation. The author summarized and analyzed theoretical aspects of motivation, examined the motivational theories and types, as well as looked at the existing motivation problems in Latvia. The author defined Ltd. "Lage Ko" main characteristics, analyzed the organizational structure, set out the SWOT analysis and made a survey on potential employee motivation factors, which could be important in the search for a new job. The author made a motivation analysis basing on the employees of the Ltd. „Lage Ko” views with the help of a questionnaire in order to assess motivation, detect current problems and provide opportunities for improving motivation within the company and outside it. In conclusion, the author drew up conclusions on the companies existing personnel motivation and made proposals for its improvement.
Personel motivation in organization Ltd. "Lage Ko".
Keywords: Vadībzinātne; motivācija; analīze; uzņēmums; darbinieki