Rīks Sudoku mīklu ģenerēšanai un risināšanai - Skangals, Sigurds (Latvijas Universitāte, 2021)
Kvalifikācijas darba mērķis ir aprakstīt un izstrādāt rīku Sudoku mīklu ģenerēšanai un risināšanai - programmu ar lietotāja saskarni, kas ģenerē, risina, un ļauj lietotājam risināt īstas Sudoku mīklas. Kvalifikācijas darba gaitā tika izveidota programma ar C++ programmēšanas valodu, lietojot Google OR-Tools bibliotēku priekš Sudoku risināšanas un FLTK (Fast Light Toolkit) bibliotēku priekš lietotāja saskarnes.

The purpose of the qualification work is to describe and develop a tool for the generation and solving of Sudoku puzzles – a program , which generates, solves and allows the user to solve proper Sudoku puzzles.During the qualification work, a program was developed with the C++ programming language, using Google OR-Tools library for the solving of Sudoku puzzles, and FLTK (Fast Light Toolkit) library for the user interface.
Sudoku puzzle generation and solving tool
Keywords: Datorzinātne; OR-Tools; FLTK; C++; Sudoku; risināšana