COVID-19 krīzes ietekme uz eksportu koka, korķa, salmu un pīto izstrādājumu ražošanas nozarē - Kaupers, Niks Kristiāns (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba pētāmā problēma saistāma ar to, ka eksporta izaugsme ir cieši saistīta ar ārējo pieprasījumu un galveno partnervalstu ekonomiskās attīstības tempiem. 2020. gadā preču un pakalpojumu eksporta apjomi samazinājās, galvenokārt Covid-19 pandēmijas dēļ, jo strauji saruka ārējais pieprasījums. Izvirzītais bakalaura darba mērķis ir izpētīt Covid-19 krīzes ietekmi uz eksportu koka, korķa, salmu un pīto izstrādājumu ražošanas nozarē un salīdzināt to ar konkurentu uzņēmumiem, kā rezultātā izvirzīt uzņēmuma attīstības iespējas pēckrīzes periodā. Bakalaura darbā tika izpētīta literatūra un sniegts krīzes un to vadības teorētiskais pamatojums, raksturots koka taras ražošanas uzņēmumu produkcijas eksports un to tirgus dalībnieku finanšu situācija krīzes periodā, kā arī veikta Covid-19 krīzes ietekmes uz ekspertu koka taras ražošanas uzņēmumos izpēte.

The research problem of the bachelor's thesis is connected with the fact that export growth is closely related to external demand and economic development rates of the main partner countries. In 2020, export volumes of goods and services decreased, mainly due to the Covid-19 pandemic, as external demand declined sharply. The aim of the bachelor's work is to study the impact of the Covid-19 crisis on exports in the wood, cork, straw and braided products industry and compare it with rival companies, leading to the development opportunities of the company in the post-crisis period. In the bachelor's thesis, the literature was studied and the theoretical justification of the crisis and its management was provided, the export of the products of wooden container production companies and the financial situation of their market participants during the crisis period were characterized, as well as the study of the impact of the Covid-19 crisis on the expert in the wooden container production companies was carried out.
The impact of the Covid-19 crisis on exports in the wood, cork, straw and braided products industry
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; eksports; Covid-19; ierobežojumi; koka taras ražošana