Elektrotīkla monitoringa datu vizualizācija - Jurševskis, Ēriks (Latvijas Universitāte, 2016)
Kvalifikācijas darba temats ir - “Elektrotīkla monitoringa datu vizualizācija”. IT uzņēmumā “Advangrid”, kas veic elektrotīkla pilnu monitoringu, radās nepieciešamība pēc jauniem grafiskajiem rīkiem, ar kuriem uzņēmuma klientu varētu uzskatāmāk analizēt savu īpašumu elektroenerģijas patēriņu, izmaksas u.c. uzņēmumā ievāktos datus. Uzņēmuma sapulcē tika nolemts, ka datu vizualizācijai sākotnēji tiks izveidoti papildus trīs rīki - Info panelis, kas tiks attēlots uzņēmuma sistēmas sākuma lapā, kā arī divi jauni grafiku veidi - Noslodzes karte (Heat map) un Salīdzināšanas rīks. Šie rīki būs pieejami visiem sistēmas lietotājiem. Kvalifikācijas darba ietvaros autors pilnībā izstrādāja Info paneli un Noslodzes karti, kā arī pārņema cita programmētāja iesākto darbu “Salīdzināšanas rīka” izstrādē. Tā kā uzņēmumā tiek izmantota spējā izstrādes metode, darba sākumā netika definētas prasības. Izstrāde tika balstīta uz lietotājstāstiem ,kas tika papildināti pēc katras iterācijas, kā arī dažreiz pirms kārtējās iterācijas pabeigšanas. Kvalifikācijas darba rezultātā izstrādāti uzņēmuma sistēmas datu vizualizācijas rīku pirmkodi, kā arī uzrakstīta dokumentācija. Darba apjoms ir 60 lapaspuses, tajā ietverti 15 attēli, 80 tabulas un 4 pielikumi. Atslēgas vārdi: monitorings, datu vizualizācija, datu apstrāde, PHP, JavaScript, Smarty

The topic of the qualification thesis is “Data visualisation of power grid monitoring”. In the IT company “AdvanGrid” which specialises in full electricity power-grid monitoring, arose a need for new graphic tools, with which the company's customers could conveniently analyze their property’s electricity consumption, costs , and other types of data collected by the monitoring company. In a company meeting it was decided that in addition to the existing data visualization tools, three new ones need to be created - Info panel, which will be displayed in the system's main page , as well as two new types of graphic tools - Heat map and a Comparison tool. These tools will be available to all system users. The author fully developed the Info panel and Heat map, as well as took over an ongoing work on the development of the Comparison tool. The company practices Agile development, which was also used as the development model for this thesis. There weren’t any initially defined requirements. The development was based on user stories, which were added after each iteration. The result of the qualification thesis are the source codes, aswell as the documentation of the three data visualisation tools. The volume of the thesis is 60 pages , it contains 15 pictures, 80 tables and 4 appendices. Keywords: monitoring, data visualisation, data processing PHP, JavaScript, Smarty
Data visualisation of power grid monitoring
Keywords: Datorzinātne; monitorings; datu vizualizācija; datu apstrāde; PHP; JavaScript