OpenStack instalācijas mehānismu salīdzinājums un ieviešana - Malakmadze, Madara (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darbā “OpenStack instalācijas mehānismu salīdzinājums un ieviešana” tiek apskatīti dažādi atvērtā pirmkoda risinājumi OpenStack instalācijas veikšanai. Tēma ir aktuāla, jo var novērot, ka mākoņpakalpojumu lietošana kļūst aizvien populārāka, un OpenStack ir neatņemama mākoņu tehnoloģiju daļa. Izvēlēta detalizētāka oficiālo OpenStack instalācijas mehānismu izpēte, jo tie ir visbiežāk sastopamie un ir brīvi pieejami. Šī darba mērķis ir izpētīt OpenStack instalācijas mehānisma izvēles kritērijus, to uzbūvi un lietošanas īpatnības, izdarot secinājumus, kādos gadījumos būtu ieteicams izvēlēties attiecīgos risinājumus.

The bachelor paper “Comparison and implementation of OpenStack installation mechanisms” looks at various open-source solutions for OpenStack installation. This topic is important, because nowadays cloud technologies are becoming more and more popular and OpenStack plays an important role in these technologies. A more detailed study of official OpenStack installation solutions has been selected because they are the most common and are freely available. The aim of this work is to explore the selection criteria for the OpenStack installation tools, their design and the nature of their use, by drawing conclusions in which cases it would be advisable to select according solutions.
Comparison and implementation of OpenStack installation mechanisms
Keywords: Datorzinātne; OpenStack; mākoņpakalpojumi; mākoņdatošana; instalācijas rīki