Neatbilstību analīze ES fondos Latvijā - Fedotova, Natālija (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darba tēmas „Neatbilstību analīze ES fondos Latvijā” izvēle saistīta ar pedēja laikā sakāpinātu interesi par ES fondu izmantošanas lietderīgumu Latvijā. 1. maijā 2004. gadā Latvijai kļūst par Eiropas Savienības (ES) dalībvalsti, kas paver plašas iespējas izmantot ES fondu finansējumu. No piešķirtā finansējuma pareizās un mērķtiecīgas izlietošanas ir atkarīga valsts nacionāla labklajība. Tas nozīmē, ka Latvijai ir jābūt izveidotai efektīvai finanšu vadības un kontroles sistēmai, lai nodrošinātu šo finanšu līdzekļu lietderīgu, atbildīgu izmantošanu un pārredzamu rezultātu sasniegšanu, nepieļaujot krāpšanu un korupciju. Vai šo gadu laikā Latvijai ir izdevies izveidot funkcionētspējīgu finanšu vadības un kontroles sistēmu? Atbildi uz šo jautājumu sniegs triju planošanas periodu analīze. Atslēgvārdi: Eiropas Savienības fondi, finanšu vadība un analīze, funkcionētspējīgs, krāpšana, labklajība.

Master's thesis topic "Analysis of irregularities of the EU Funds in Latvia " selection is associated with the recent heightened interest about the use of EU funds effectiveness in Latvia On May 1. 2004, Latvia became a member of the European Union (EU) which allows for the potential use of the EU financial funds. The nation's prosperity was dependent upon the correct and proper usage of these funds. This means, that Latvia must establish an effective financial management and control system; to ensure the financial resource effectiveness. The accountability and the transparency of these financial management fundswill further prevent fraud and corruption. Has Latvia managed to create an effective financial management and control system since it's introduction into the EU in 2004? This question will be answered through the analysis of three EU funds planning periods. Keywords: EU funds, Financial Management and Analysis, Functionally Capable, Fraud, Welfare.
Analysis of irregularities of the EU Funds in Latvia
Keywords: Vadībzinātne; Eiropas Savienības fondi; Finanšu vadība un analīze; Krāpšana; Labklajība