Bibliotēkas atspoguļojums 2010. un 2011. gada Latvijas preses izdevumos - Ģēvele, Elva (Latvijas Universitāte, 2012)
Bibliotēkas ir stipra kultūras veidošanas sastāvdaļa, ir svarīgi, lai preses izdevumos bibliotēka būtu atspoguļota pozitīvi, jo tas ietekmē cilvēku uzskatus un to, vai nākotnē bibliotēkas apmeklētāju skaits palielināsies vai kritīsies. Pētījums „Bibliotēkas atspoguļojums 2010. un 2011. gada Latvijas preses izdevumos” sniedz ieskatu nacionālo laikrakstu „Diena” un „Latvijas Avīze”, kā arī reģionālo laikrakstu „Bauskas Dzīve” un „Dzirkstele” 2010. un 2011. gada publikācijās, kurās dažādos aspektos atspoguļota bibliotēka. Atslēgvārdi: bibliotēkas tēls, masu mediji, Latvijas preses izdevumi, dienas laikraksti, reģionālie laikraksti, kontentanalīze

Libraries are a significant part of culture that is why it is relevant them to be reflected positively in mass media. It is important because mass media substantially affects society’s point of view and it also may influence the number of library’s visitors in the future. The research “Reflection of a Library in Latvian Periodicals in 2010 and 2011” gives insight into the publications of the national newspapers „Diena” and “Latvijas Avīze” and also the regional newspapers „Bauskas Dzīve” and “Ventas Balss” which show library in many aspects in publications of 2010 and 2011. Keywords: Library image, mass media, Latvian periodicals, daily newspapers, regional newspapers, content analysis
Reflection of a Library in Latvian Periodicals in 2010 and 2011
Keywords: Bibliotēkzinātne