Orientēšanās sporta sacensību rīkošanas programmatūras izstrāde - Linde, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darba ietvaros tiek izstrādāta inovatīva orientēšanās sporta sacensību rīkošanas programmatūra. Izstrādātā programmatūra ietver gan dalībniekiem paredzētu tīmekļa lietojumprogrammu, gan organizatoriem paredzētu darbvirsmas programmu. Darbā tiek aprakstīta pašreizējā tirgus situācija, tiek projektēta šķietami ideāla sistēma, tiek izvēlētas un salīdzinātas izmantojamās tehnoloģijas, visbeidzot, tiek aprakstīta izstrādes gaita un izvirzīti nākotnes mērķi. Sistēma tiek izstrādāta daudzlīmeņu arhitektūrā, kur atrādīšanas līmeņi izmanto "Model-View-Controller" arhitektūru. Izstrādes laikā tiek izmantota tikai bezmaksas programmatūra, tai skaitā Linux operētājsistēma un Java programmēšanas tehnoloģijas. Sistēma ir veiksmīgi izmantota sacensību rīkošanā.

Within this bachelor paper author has developed the innovative software for organizing orienteering sport events. The developed software includes the web application for competitors and the desktop application prescribed for organizers. The current market situation has been described, seemingly ideal system has been projected and the technologies have been selected and compared in this paper. Finally, the steps of the software developing are described and the future tasks and targets are determined. The software has been developed within the multi-tier architecture, where View tiers are using the "Model-View-Controller" architecture. Only no-cost software, including Linux operating system and Java programming language and technologies, have been used during the development. At the moment developed system has been successfully used for organizing event.
Development of orienteering sport event organizing software
Keywords: Datorzinātne