Maksājumu karšu riska stratēģiju analīze - Prigarkina, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2007)
Diplomdarba ietvaros ir iztirzāti un apskatīti tādi jautājumi, kā maksājumu karšu riska faktori, riska faktoru novēršanas stratēģijas, minimālas prasības pret risku novēršanas sistēmām, riska novēršanas metodes un to realizācijas pieejas. Teorētiskajā līmenī ir aprakstīta maksājumu karšu risku novēršanas darbība, un uz tā pamata, izstrādāta sava uz noteikumiem balstīta risku novēršanas sistēma. Izstrādāta sistēma nodrošina optimālo maksājumu karšu riska novēršanas procesu, kas ir nodrošināts ar darījuma analizēšanas biežuma intervāla definēšanas un lietotāja identifikācijas datu saglabāšanas funkcijām, kas dod iespēju lietotājam nekontrolēt pastāvīgi sistēmas darbu, bet saņemt risku novēršanas darbības atskaites, kad tiek atklāta potenciāla krāpniecība. Darbs sastāv no ievada, 4 nodāļām un darba nobeiguma (secinājumiem un priekšlikumiem). Darbā ir izmantoti 11 attēli un 2 tabulas.

In the diploma work was practically discussed and reviewed a concept of payment card risk management, risk factor reduction methods, fraud monitoring system minimum requirements as well as fraud losses reduction methods and ways of their implementation. On theoretical level detailed description of payment card fraud monitoring and own rule-based fraud monitoring system implementation will be provided. Implemented fraud monitoring system ensures optimal fraud monitoring process. There were realized options to define transactions monitoring interval and storage function of system user identification data that give possibility for user no to control system performance all the time, but only to receive fraud monitoring reports, when potential fraud is identified. Diploma work consists of introduction, four chapters and conclusion part (conclusions an suggestions). In this thesis there are 11 drawings and 2 tables.
Analysis of payment cards risk management
Keywords: Vadībzinātne