SIA "TABOLS" eksporta paplašināšanas iespējas - Šobina, Karina (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darba temats ir “Mājdzīvnieku aksesuāru ražošanas uzņēmuma riski starptautisko tirgu iekarošanā un riska vadības programmas izstrāde”. Pētījuma mērķis ir izpētīt un novērtēt mājdzīvnieku aksesuāru ražošanas uzņēmuma riskus, izejot starptautiskajā tirgū, un izstrādāt riska vadības programmu. Maģistra darbā ir izpētīta uzņēmuma risku būtība un risku vadība starptautiskā biznesa kontekstā, ko mūsdienās ietekmē globalizācijas procesi, kā arī apskatītas risku novērtēšanas metodes un risku samazināšanas iespējas starptautisko tirgu iekarošanā. Pētījums ir veikts, pamatojoties uz maza mājdzīvnieku aksesuāru ražošanas uzņēmuma SIA “Tabols” datiem. Pētījuma rezultātā ir noteikti un novērtēti SIA “Tabols” iespējamie riski, izejot starptautiskajā tirgū, un izstrādāta riska vadības programma. Atslēgvārdi: risks, riska vadība, riska novērtēšana, risku samazināšanas iespējas, riska vadības programma.

The master’s work theme is “International markets entering risks and risk management programme development for pet accessories production enterprise”. The purpose of the work is to investigate and assess pet accessories production enterprise risks, entering international markets, and to develop risk management programme. In the master’s work there is investigated risk subject and risk management in the context of international business, which is effected by globalization processes nowadays. In the master’s work there are also analyzed international markets entering risks assessment methods and risks reduction possibilities. The investigation is conducted based on small pet accessories production enterprise SIA “Tabols” data. In the result of the work there are defined and assessed SIA “Tabols” possible international markets entering risks and there is developed risk management programme. Key words: risk, risk management, risk assessment, risk reduction possibilities, risk management programme.
"TABOLS"LTD export increase opportunities
Keywords: Vadībzinātne