Metodes izstrāde per- un polifluoralkil savienojumu noteikšanai pārtikas produktos, izmantojot augstas izšķirtspējas masspektrometriju - Jevņeviča, Karina (Latvijas Universitāte, 2022)
Metodes izstrāde per- un polifluoralkil savienojumu noteikšanai pārtikas produktos, izmantojot augstas izšķirtspējas masspektrometriju. Jevņeviča K., zinātniskā vadītāja Mg.chem. Pasečnaja E. Bakalaura darbs, 41 lappuse, 5 attēli, 9 tabulas, 53 literatūras avoti. Latviešu valodā. Bakalaura darba ietvaros ir apkopota informācija par per- un polifluoralkil savienojumiem, to īpašībām, iedarbību uz cilvēkiem un apkārtējo vidi, toksicitāti, izplatību pārtikas produktos, kā arī ir apskatītas šo savienojumu noteikšanas metodes. Eksperimentālajā daļā ir izstrādāta un validēta analītiskā metode per- un polifluoralkil savienojumu noteikšanai pārtikas produktos, izmantojot augstas izšķirtspējas masspektrometriju.

Method development for the determination of per- and polyfluoroalkyl compounds in foodstuffs using high-resolution mass spectrometry. Jevņeviča K., scientific supervisor Mg.chem. Pasecnaja E. Bachelor work, 41 pages, 5 figures, 9 tables, 53 literature references. Latvian Language. Literature review summarizes information about per- and polyfluoroalkyl compounds, their properties, effects on humans and the environment, toxicity, distribution in foodstuffs, as well as methods for the determination of these compounds. In the experimental part, an analytical method for the determination of per- and polyfluoroalkyl compounds in food using high-resolution mass spectrometry has been developed and validated.
Method development for the determination of per- and polyfluoroalkyl compounds in foodstuffs using high-resolution mass spectrometry
Keywords: Ķīmija; PER- UN POLIFLUORALKIL SAVIENOJUMI; AUGSTAS IZŠĶIRTSPĒJAS MASSPEKTROMETRIJA; PĀRTIKAS PRODUKTU PIESĀRŅOJUMS; PER- AND POLIFLUORALKYL COMPOUNDS; HIGH RESOLUTION MASS SPECTROMETRY