Pēdējās gribas rīkojumi un ar to spēkā stāšanos saistītie problēmjautājumi Latvijā teorijā un praksē - Vovčenko, Inga (Latvijas Universitāte, 2010)
Latvijas Republikas Civillikuma Mantojuma tiesību daļas grozījumi atbilstoši mūsdienu prasībām ir aktuāli un nepieciešami. Bakalaura darbā autore aplūkojusi tikai nelielu daļiņu no visiem Civillikuma mantojuma tiesību daļas iespējamajiem grozījumiem, kas nepieciešami, lai Latvijas Republikas Civillikumu pielāgotu jaunajai mantojuma lietu kārtošanas sistēmai un padarītu to atbilstošu mūsdienu sabiedrības vajadzībām, likuma garam un tiesību izpratnei. Autore aplūkojusi tās problēmas, kuras pašai autorei šobrīd šķitušas visaktuālākās un prasītu tūlītēju risinājumu, lai nerastos domstarpības mantojuma lietu kārtošanā. Dažas no problēmām, jau pastāvējušas agrāk, kādēļ, vēl jo vairāk, prasa straujāku to risinājumu Autore analizējusi testamentu taisīšanas formas, to piemērošanu tiesu un notāru praksē atbilstoši mūsdienu sabiedrības vajadzībām. Viena nodaļa darbā veltīta neatraidāmo mantinieku institūta būtības izpētei, pievēršot uzmanību terminoloģijas neatbilstībai un pareizai tiesību normu izpratnei. Darba autore sniegusi savu redzējumu un nepieciešamos priekšlikumus, lai uzlabotu esošo tiesību izpratni.

Contemporary Latvian Inheritance of the Civil Law Section of the amendments to the modern requirements are valid and necessary. Undergraduate work, the author would refer only to a small particle of all the heritage of the Civil Law Section of the possible changes needed to adapt the Latvian Civil Law of the Republic of inheritance to the new settlement system and make it relevant in today's society, law and the spirit of the law. The author has tackled the problem by the same author now seemed the most urgent and require immediate solutions to avoid inheritance disputes files. Some of the problems that already existed in the past, why, even more, it requires a more rapid solution. The author analyzed to making a shape of their application to the court and notarial practice, according to today's society. One chapter devoted to the work of the Institute of neatraidāmo heir merits exploration, focusing on terminology discrepancy and correct understanding of the law. The author delivered his vision and the necessary proposals to improve the existing law.
The last will of the orders and the entry into force of Latvian-related challenges in theory and practise
Keywords: Juridiskā zinātne