Jūras krasta procesi Liepājas apkārtnē (no dienvidu mola līdz Pērkonei) - Kolokucka, Asija (Latvijas Universitāte, 2009)
Šī bakalaura darba izveidošanas mērķis ir noskaidrot jūras krasta posma Liepāja- Pērkone attīstības raksturu un noteikt pludmales un priekškāpu izmaiņu galvenās tendences. Bakalaura darbā autors apraksta jūras krasta procesus Latvijas piekrastē, tādus kā erozija un akumulācija, pievērš uzmanību notiekošajiem ģeoloģiskajiem procesiem Liepājas apkārtnē un konkrētāk no Liepājas līdz Pērkonei, apraksta krasta posma ģeoloģiju un reljefu, pludmales nogulumus un krasta joslas izmaiņas pēc Liepājas ostas molu izbūves. Pēc nivelēšanas datiem sastādītajiem profilu grafiskajiem zīmējumiem analizēts pludmales stāvoklis 2008. gadā un pludmales izmaiņas pēdējo 14 gadu laikā, kā arī priekškāpu stāvoklis 2008. gadā un izmaiņas pēdējo 14 gadu laikā. Secinājumos autors izvirza krasta procesu attīstības tendences un iespējamas izmaiņas. Atslēgas vārdi: priekškāpa, krasta procesi, akumulācija.

The objective of this bachelor is to explain Liepaja-Perkone sea coast character of evolution and to define the main tendency of foredunes. In this bachelor author explains the process of the Latvia’s sea coast, exactly erosions and accumulations. In detail turns his attention to ongoing geologic processes in Liepaja’s area and in the concrete in Liepaja-Perkone section describes geology and terrain, beach silt and coast region changing after Liepaja’s port pier construction of this coast section. By leveling data created side-view graphic images was analyzed beach condition for 2008 year and beach changes for last 14 years, also foredunes condition for 2008 year and changes for last 14 years. In conclusion author brings forward coast process evolution tendencies and possible changes. Key words: foredunes, sea coast process, accretion.
Coastal Processes in Surroundings of the Liepāja Town (from South Mole to Pērkone Village)
Keywords: Ģeogrāfija