Mobings operācijas māsas darbā - Bogdanova, Agnese (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba tēma - “Mobings operācijas māsas darbā” Tēmas aktualitāti nosaka, mūsdienu darba vide, dzīves temps kļuvis straujāks, konkurence, stress, dažādas pārmaiņas veicina cilvēku nežēlību vienam pret otru. Saspringta darba vide, ilgas darba stundas un liegta iespēja normāli atpūsties veicina savstarpējo attiecību atstāšanu otrajā plānā, un darbinieki kļūst nelojāli, nesaudzīgi viens pret otru. Labā audzināšana un pieklājība paliek kaut kur otrajā plānā. Bakalaura darba mērķis: Noskaidrot, operāciju māsas viedokli par mobingu darba vietā. Bakalaura darbā pielietota kvalitatīvā pētniecības metode. Kā pētniecības instruments tika izmantota intervija. Bakalaura darba posmi: Apkopot literatūru par mobingu, par mobinga iemesliem un tā iespējamo risināšanu. Pielietot K. Rojas Adaptācijas teorija saistībā ar mobingu operācijas māsas praksē. Veikt pētījuma rezultātu apkopošanu un analīzi, izdarīt secinājumus. Pētījuma rezultāti: Atbildot uz pētniecības jautājumu, kāds ir māsu viedoklis par mobingu. Visas no intervētājām operācijas māsām mobingu uzver ļoti negatīvi, uzskata, ka mobings darba vietā ir nepieņemama uzvedība pret saviem kolēģiem. Rada paaugstinātu spriedzi darba vietā, mobings no māsu un ķirurgu puses, pārsvarā tiek pielietots verbāls mobinga veids. Atslēgas vārdi: Mobings, bulings, bosings, spriedze, stress, operācijas māsa.

Bachelor's Work Theme - “Mobings in Operation Nurse Work” The subject's focus is determined by the modern working environment, the pace of life has increased, competition, stress, various changes are contributing to human cruelty against each other. A stressed working environment, long working hours and a denied chance of normal rest contribute to the abandonment of mutual relations in the second plan, and employees are becoming disloyal, ruthless to each other. The good upbringing and courtesy remain somewhere in the second plan. Purpose of the bachelor's job: Find out, operation sister's views on mobings in the workplace. A quality research method has been applied in the work of the bachelor. An interview was used as a research tool. Stages of bachelor's work: Collect literature about mobings, the reasons for mobing and its possible resolution, Apply K. Rojas adaptation theory for mobing in operation nurse practice. To compile and analyse the results of the study, to draw conclusions Study findings: In response to a research question, what is the view of nurses on mobings. All of the interrogator nurses are highly negative, believing that mobing in the workplace is unacceptable behaviour towards their counterparts. Creating increased tension in the workplace, mobings on the side of nurses and surgeons, mostly verbal mobings are being applied. Key words: Mobings, bulings, bosings, stress, operation sister.
Mobings in Operation Nurse Work
Keywords: Medicīna; Mobings; Bulings; Bosings; Spriedze; Stress