87Rb pārejas Fg=2 - Fe=3 tumšās un gaišās rezonanses kontrasta eksperimntālā izpēte - Opaļevs, Dmitrijs (Latvijas Universitāte, 2011)
Darbā tiek pētītas nelineārās magneto-optiskās rezonanses 87Rb D2 līnijai, ierosinot supersīkstruktūras pāreju no pamatstāvokļa ar pilno leņķisko momentu Fg=2 uz ierosināto stāvokli ar pilno leņķisko momentu Fe=3. Uzmanība tiek pievērsta rezonanses kontrasta atkarībai no ierosinošā starojuma jaudas blīvuma, kā arī no Rb tvaiku temperatūras.

Nonlinear magneto-optical resonances in the D2 line of 87Rb have been studied in this work. The transition with total ground state angular momentum Fg=2 and total excited state angular momentum Fe=3 was excited. Attention was focused on the dependence of the resonance contrast on the power density of the exciting laser radiation, and on the Rb vapor temperature.
Experimental investigation of the bright and dark resonance contrast at the Fg=2 - Fe=3 transition of 87Rb
Keywords: Fizika