Preču piegāžu optimizācija loģistikas uzdevumu kompleksā ("Tehnoland" veikalu tīkla piemērs) - Koikova, Žanna (Latvijas Universitāte, 2007)
Maģistra darba temāts :”Preču piegāžu optimizācija loģistikas uzdevumu kompleksā („Tehnoland” veikali tīkla piemērs). Maģistra darbā izmantoti sekojošie atslēgvārdi : •transporta loģistika; •krājumu loģistika; •optimizācijas metodi : 1.slīdošā vidējā lieluma metode; 2.lineārā programmēšana metode; 3.minimālāko maršruta garumu metode; •optimālais krājumu apjoms •optimālais piegāžu apjoms •optimālais maršruts. Maģistra darbā ir izpētīti teorētiskie loģistiskās pieejas pamati saistībā ar preču piegādi tirdzniecības tīklam. Ir izanalizētā galveno loģistikas sastāvdaļu būtība un nozīmīguma pakāpe, un tās ir: 1.transporta loģistika; 2. krājumu loģistika. Aplūkotas optimizācijas metodes un to izmantošanas paņēmieni ekonomikas un vadības uzdevumu risināšanā. Izmantotas un izanalizētas optimizācijas metodes, risinot komplekso loģistikas uzdevumu saistībā ar preču piegāžu sadali un maršrutizāciju kompānijas „Rota un K” tirdzniecības tīklā. Izvirzīti priekšlikumi uzņēmuma attīstībai, konkurētspējas uzlabošanai un tirgus pozīciju nostiprināšanai. Maģistra darbs ir uzrakstīts latviešu valodā 82 lappušu apjomā un ietver sevī 15 tabulas un 27 attēlus.

Master’s thesis theme: Optimization of good delivery in a complex of logistical tasks (on an example of shops network “Tehnoland”). Keywords used in this master’s thesis : •Transport logistics; •Reserve logistics; •Optimization methods: 1.Sliding average; 2.Linear programming; 3.Routing optimization. •Optimal reserve size; •Optimal supply size; •Optimal route. This master’s thesis is a research in theoretical basics of logistics approach to goods supply to trading network. Core of logistics parts and their importance level have been analyzed, and they are: 1.transport logistics; 2.reserve logistics. Optimization methods and their utilization modes in economic and management tasks are reviewed. Optimization methods of goods supply distribution and routing problems in company “Rota un K” trading network are used and analyzed. Suggestions for company evolution, competitiveness improvement and market emplacement consolidation are highlighted. This master’s thesis contains 82 pages, 27 images and 15 tables.
Optimization of Goods Delivery in a Complex of Logistical Tasks (on an Example of Shops Network "Tehnoland")
Keywords: Vadībzinātne