Juridiskā biroja Vindex, SIA Darbības analīze un novērtējums - Eriņa, Laima (Latvijas Universitāte, 2013)
Diplomdarba tēma ir „Juridiskā biroja VINDEX, SIA darbības analīze un novērtējums”. Tā mērķis ir novērtēt pētāmā uzņēmuma finansiālo situāciju un izstrādāt priekšlikumus sekmīgākai turpmākajai attīstībai. Darbs sastāv no piecām nodaļām, kuras ietvaros ir pētīta un analizēta finanšu analīzes būtība un mērķi, grāmatvedības pakalpojumu nozares attīstības tendences kā arī uzņēmuma raksturojums, finanšu pārskatu analīze un maksātnespējas prognozēšana. Iegūtie rezultāti liecina, ka grāmatvedības pakalpojumu nozare lēnām atgūstas no ekonomiskās krīzes ietekmes. Pētāmais uzņēmums strādā ar pelņu, ir finansiāli stabils, maksātspējīgs un tam nav likviditātes problēmu. Uzņēmums atrodas tālu no bankrota iespējamības. Atslēgvārdi: finanšu analīze, grāmatvedības pakalpojumi, likviditāte, rentabilitāte, maksātspēja, aprites rādītāji, maksātnespejas pazīmes, bankrots.

The title of the diploma thesis is „Law office Vindex, Ltd. performance analysis and evaluation.” Its purpose is to evaluate the company's financial situation and to develop proposals to boost further development. Diploma thesis consists of five chapters, of which it is studied and analyzed the financial analysis of the nature and purpose of the accounting services industry trends as well as company description, financial statement analysis and bankruptcy prediction. The results show that the accounting services industry is slowly recovering from the economic crisis. Researched the company makes a profit, is financially stable, is solvent and there is no liquidity problem. The company is located far away from the possibility of bankruptcy. Keywords: financial analysis, accounting services, liquidity, profitability, solvency, activity ratios, insolvency, bankruptcy.
Low office Vindex, Ltd performance analysis and evaluation
Keywords: Ekonomika