Spilves pļavu inženierģeoloģiskais griezums - Riekstiņa, Laura (Latvijas Universitāte, 2009)
Riekstiņa L. „Spilves pļavu inženierģeoloģiskais griezums”. Bakalaura darbs. Rīga, Latvijas Universitāte, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte. 2009. 35 lpp. Bakalaura darba mērķis ir rast pilnīgāko iegūto izpētes metožu datu rezultātu apvienošanu, sastādot inženierģeoloģisko griezumu. Lai sasniegtu mērķi, tika veikti vairāki uzdevumi – iepazīšanās ar pieejamo literatūru par dažādām inženierģeoloģiskajām pētījumu metodēm, kas sniedz ziņas par inženierģeoloģisko griezumu, to analīze, apgūtas ArcView, CorelDraw, Microstation V8 XM datorprogrammas, inženierģeoloģiskie griezumi. Pēc izpētes darbu datu apvienošanas un Spilves pļavu inženierģeoloģiskā griezuma sastādīšanas, turpmākajā griezuma sastādīšanas praksē nepieciešams ievērot vairākas likumsakarības. Kopumā bakalaura darbu veido anotācijas, ievads, četras teksta nodaļas, diskusija un secinājumi, kā arī izmatotās literatūras saraksts un pielikumā - divi Spilves pļavu inženierģeoloģiskie griezumi, apzīmējumu un inženierģeoloģisko elementu apzīmējumu lapas. Atslēgvārdi: inženierģeoloģiskais griezums, kompleksa analīze, Spilves pļavas, Rīga

Riekstina L. „Engineer geological section medow`s of Spilve”. Bachelor thesis. Riga City, Univesity of Latvia, Faculty of Geography and Earth Science. 2009. 35 pp. The aim of this bachelor paper is to bring together a range of geological site investigation methods and compile a complete description of the results. To achieve this objective required getting familiar with the available literature about different engineering site investigation methods which provide information about engineering geological sections. This analysis required learning to use ArcView, CorelDraw and Microstation V8 XM software for modeling engineer geological section`s. The resulting model of the engineering geological section of Spilves meadow`s has identified many features which need to be shown in futher cross section modeling. The paper consists of annotation, introduction, four chapters, disscusion and conclusion. Appendix contains two engineering geological sections of the meadow`s of Spilve, conventional signs of plan drawings and an engineering geological element signs page. Key words: Engineer geological section, complex analysis, Meadow’s of Spilve, Riga City
Engineer Geological section of Spilves meadow’s
Keywords: Ģeoloģija