Veselības veicināšanas iespējas Rīgas skolas skolēniem (vecums 9 - 13 g.) - Soldatenkova, Ludmila (Latvijas Universitāte, 2008)
Autore ir izstrādājusi bakalaura darbu, kas tika veltīta veselības veicināšanas tēmai - „Veselības veicināšanas iespējas Rīgas skolu skolēniem(vecums 9 -13 g.)”. Darbs sastāv no 38 lapaspusēm, 11 attēliem, 4 pielikumiem. Darba mērķis bija noskaidrot veselības veicināšanas iespējas Rīgas skolu skolēniem. Darbā ir trīs nodaļas. Pētījumā tika izskatīta V. Hendersones pamatvajadzības teorija un bērna fiziskās un psihosociālās attīstības īpatnības. Izmantojot kvantitatīvo pētniecības metodi, tika apstiprināta hipotēze: Rīgas skolās pastāv iespējas, lai veicinātu skolēnu veselību. Lielā mērā tas ir atkarīgs no skolas masas darbības. Darbā tika izmantoti 33 literatūras avoti, no kuriem 26 bija latviešu valodā, 2 angļu valodā un5 krievu valodā.

Authoress has written the bachelor paper, dedicated to the theme of health maintaining –“Opportunities of Health Maintaining for Schoolchildren in Riga’s Schools ( age 9 – 13)”. The paper consists of 38 pages, 11 images, 4 enclosures. The aim of the work has been to explore opportunities of health maintaining for schoolchildren in Riga’s schools. The paper is divided into three parts. The V. Henderson’s theory of basic needs and child’s physical and psychosocial developmental peculiarities has been reviewed in the research. The hypothesis has been confirmed, using the quantitative research method: there are opportunities to maintain schoolchildren’s health in Riga’s schools. To a great extent it depends on school nurse’s activity. 33 literature sources, from which 26 have been in Latvian language, 2 - in English and 5 - in Russian, have been used in the paper.
Opportunities of health maintaining for schoolchildren in Riga’s schools
Keywords: Medicīna