Polimino ar uzdotu salikumu skaitu konstruēšanas problēma - Dziļuma, Sintija (Latvijas Universitāte, 2015)
Darbā aplūkota kombinatoriskās ģeometrijas problēma par tādu polimino konstruēšanu, kurus no uzdota k-mino kopijām var salikt tieši n veidos. Galvenā uzmanība pievērsta gadījumiem, kad k-mino lomā tiek ņemts domino un tetramino T. Atšķirībā no domino polimino eksistences problēma tetramino T gadījumā līdz šim nav atrisināta. Bakalaura darbā tā ir atrisināta visiem n <= 100, kā arī visiem Fibonači skaitļiem.

This work examines the problem of the combinatorial geometry on constructing such polyominoes which can be tiled from the prescribed k-omino copies exactly in n ways. The main attention has been paid to the cases when in the role of k-mino domino and tetromino T are taken. Unlike domino, the existence problem of polyomino in the case of tetromino T has not been solved yet. In this Bachelor thesis it has been solved for all n <= 100 as well as for all the Fibonacci numbers.
Problem of Constructing a Polyominoes Having Prescribed Number of Tilings
Keywords: Matemātika; domino; polimino; T-tetramino; Fibonači skaitļi; salikumi