Pusaudžu trauksmes saistība ar sociālās vides maiņu - Beikmane, Santa (Latvijas Universitāte, 2024)
Pētījuma mērķis ir noskaidrot, kā sociālās vides maiņa ir saistīta ar pusaudža trauksmi un vai tā ir atšķirīgs no trauksmes līmeņa pusaudžiem, kas sociālo vidi nemainīja. Autores darbā pusaudžu vecuma periods ir no 16 līdz 19 gadiem, +/-130 respondenti. Lai noskaidrotu trauksmes līmeni, tiks izmantots Spīlberga situācijas un personiskās trauksmes tests. Lai noskaidrot vai indivīds mainīja sociālo vidi pēdēja gada laikā, pirms testa būs konkretezējošs jautājums.

The aim of the study be to find out how the change of social environment is related to adolescent anxiety and whether it is different from the level of anxiety in adolescents who did not change the social environment. In the author's work, the adolescent age period is from 16 to 19 years, +/-130 respondents. The Spielberg Situational and Personal Anxiety Test will be used to find out the level of anxiety. In order to find out whether the individual changed the social environment during the last year, there will be a concretizing question before the test.
Relationship of Adolescent Anxiety with Changing Social Environment
Keywords: Psiholoģija; sociālā vide.; trauksme; pusaudži