Metāla daudzuma noteikšana sikatīvā - Kokina, Patrīcija (Latvijas Universitāte, 2018)
Metāla daudzuma noteikšana sikatīvā. Kokina P., zinātniskais vadītājs prof., Dr. ķīm. Artūrs Vīksna. Bakalaura darbs analītiskajā ķīmijā, 37 lappuses, 14 attēli, 13 tabulas, 20 literatūras avoti, 1 pielikums. Latviešu valodā. Darbā ir veikta Co(II) jonu kvantitatīva noteikšana Co(10%) sikatīva paraugā, lietojot divas kompleksonometriskās titrēšanas un spektrofotometriju. Darba teorētiskajā daļā ietilpst sikatīva, un noteikšanas metožu literatūras apskats. Darba eksperimentālajā daļā tika konstruēts kalibrācijas grafiks (spektrofotometrijas metodē), standartizēti titranti (titrēšanas metodēs), ar metodēm masas daļas vienībās noteikts Co(II) jonu daudzums Co(10%) sikatīva paraugā un veikts iegūto rezultātu kļūdas aprēķins un izmantotu metožu izvērtējums.

Quantitative determination of metal in siccative. Kokina. P., scientific supervisor prof., Dr. chem. Artūrs Vīksna. Bachelor’s thesis in analytical chemistry, 37 pages, 14 figures, 13 tables, 20 literature references, 1 appendicies. In Latvian. In this work Co(II) ion quantitative determination in Co(10%) siccative sample is done using two chelometric titrations and spectrophotometry. The theoretical part of the work includes literature review of siccative and determination methods. In the experimental part of the work: a calibration graph was made (spectrophotometry method), titrants were standartized (both titration methods), by all methods in mass percentage units Co(II) ions were determined in Co(10%) siccative sample and error calculations of the obtained results and evaluation of the methods used were made.
Quantitative determination of metal in siccative
Keywords: Ķīmija; KOBALTA SIKATĪVS; KOMPLEKSONOMETRISKA Co NOTEIKŠANA; SPEKTROFOTOMETRISKA Co NOTEIKŠANA; COBALT SICCATIVE; CHELOMETRIC Co DETERMINATION