SIA "TietoEnator" saimnieciskās darbības analīze - Bendika, Elīna (Latvijas Universitāte, 2010)
SIA „TietoEnator” ir uzņēmums, kas nodarbojas ar maksājumu karšu risinājumu izstrādi, kas paredzēti maksājumu karšu izdošanai, pieņemšanai un apstrādei, U-komercijai, kā arī krāpniecības gadījumu uzraudzībai un novēršanai; maksājumu karšu sistēmu ieviešanu, konsultācijas un apmācības. Diplomdarba mērķis ir analizēt un izvērtēt SIA „TietoEnator” saimniecisko darbību par 2007. un 2008. gadu, lai varētu sniegt priekšlikumus uzņēmuma tālākai sekmīgai darbībai. Darba teorētiskajā daļā tiek aprakstīts uzņēmuma raksturojums, nozares apraksts, kā arī tās attīstības un uzņēmuma finansu plānošana. Diplomdarba praktiskajā daļā tiek veikti aprēķināti, analizēti koeficienti, pēc kuriem precīzāk iespējams novērtēt uzņēmuma finansiālo stāvokli. Darba gaitā konstatēts, ka SIA „TietoEnator”, apskatot 2007. un 2008. gadu strādā ar peļņu. Atslēgas vārdi – nozares apraksts, finansu analīze, koeficienti, uzņēmuma peļņa.

TietoEnator Ltd. is a company which develops payment card solutions for payment card issuing, acquiring and processing, U-commerce, as well as fraud management supervision and control; payment card system implementation, consultations and trainings. Target of diploma paper is to analyze and evaluate business in TietoEnator Ltd, to be able to provide suggestions for successful company’s future activities. Theoretical part of diploma paper consists of description of company, description of industry as well as company’s finance planning. Practical part of diploma paper consists of calculations; analysis of coefficients, based on coefficients, company’s financial situation is estimated. During course it has been concluded that TietoEnator Ltd during year 2007 and 2008 operates with profit. Key words – company’s description, analysis of finances, coefficients, company’s profit.
Analysis of business in ltd "TietoEnator"
Keywords: Finanšu menedžments