Cenu veidošanas stratēģijas un to novērtēšana masu mediju uzņēmumu menedžmentā - Roze, Sanita (Latvijas Universitāte, 2010)
Sociāli ekonomiskās recesijas laikā notiek masu mediju reklāmas tirgus pārdale, reklāmdevēju pieprasījuma maiņa par labu jauniem, mūsdienīgiem mediju veidiem. Masu mediju uzņēmumiem ir jāizstrādā tirgum atbilstošs produktu sortiments un konkurentspējīga cenu politika. Masu mediju uzņēmumu menedžmentam nepieciešams uz zināšanām un uzkrāto datu apjoma analīzes balstīti lēmumi uzņēmuma cenu stratēģijas veidošanā. Maģistra darba mērķis ir izstrādāt un izanalizēt masu mediju uzņēmuma menedžmentam piemērotas, konkurentspējīgas produktu sortimenta cenu stratēģijas mūsdienu tirgus apstākļos. Darbā analizēts Latvijas un Baltijas valstu reklāmas nozares tirgus, izvērtētas biznesa datu analīzes iespējas masu mēdiju uzņēmumos, izveidoti un izanalizēti vairāki cenu atlaižu un reklāmu sortimenta Datizraces modeļi masu mediju menedžmentam. Maģistra darbs kopumā sastāv no 111 lappusēm, 12 tabulām, 32 attēliem. Izmantoti 42 literatūras avoti latviešu, krievu, lietuviešu un angļu valodās un 3 pielikumiem

The period of economic recession is a time for mass media advertising market redistribution. Advertiser demands are changing and they choose new, modern media types more often. Mass media companies should develop appropriate range of products and competitive price policy. Companies need to have management knowledge and the accumulated amount of data analysis based on decisions of the company's pricing strategy. The aim of this Master paper is to develop and analyze a competitive product mix pricing strategies in today's market conditions. The paper analyzes Latvian and Baltic advertising markets and possibilities of business data analysis. In this paper are created and analyzed a number of Data Mining models of price discounts and advertising assortment in the mass media management. This paper consists of 111 pages, 12 tables, 32 pictures and 3 attachments. There is a list of 42 literature sources in Latvian, Russian, Lithuanian and English, which are used for the theoretical bases.
Strategy of price formation and it valuation in management of media entity
Keywords: Vadībzinātne