Termoregulācijas nodrošināšana pirms laika dzimušiem bērniem - Leimane, Ieva (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba tēma ir “Termoregulācijas nodrošināšana pirms laika dzimušiem bērniem”. Tēmas aktualitāti nosaka iegūtā statistika, kā arī pētījumi, kuri liecina par priekšlaikus dzimušu bērnu problēmām, patoloģijām, kā arī iespējamajiem traucējumiem. Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot pirms laika dzimuša bērna termoregulācijas nodrošināšanas pasākumus. Bakalaura darba jautājums: Kādi ir priekšlaikus dzimuša bērna termoregulācijas nodrošināšanas pasākumi un metodes? Bakalaura darbā izvirzītie uzdevumi: 1.veikt literatūras analīzi par pirms laika dzimušu bērnu, termoregulācijas nodrošināšanu ; 2.izstrādāt pētījuma instrumentu – interviju; 3.veikt pētījumu; 4.apkopot un analizēt iegūtos rezultātus; 5.izdarīt secinājumus. Bakalaura darba ietvaros iegūtie rezultāti: Darba autors ir apkopojis informāciju par termoregulācijas nodrošināšanas pasākumiem pirms laika dzimušajiem bērniem, tika sasniegts darba mērķis. Termoregulācijas nodrošināšanas pasākumi ir dažādi, tie ietver inkubatorus, siltum gultas, siltum lampas, segas, plēves, ūdens gultas u.c. metodes. Atslēgvārdi: termoregulācija, pirms laika dzimušie bērni, priekšlaicīgi, siltums, atdeve , inkubators, siltum gulta.

The theme of the paper is “Methods of thermoregulation for children who were born preterm”. The aim of work is to understand improving methods of thermoregulation for childer who were born preterm. The question of this work is: What are the thermoregulation improving methods for children who were born preterm? The tasks are: 1.Analyze literature about preterm birth. 2.Make the instrument of research. 3.Make a research. 4.Make a concludion. The results: There are so many ways how to improve thermoregulation of children who were born preterm. That includes heat lamps, special beds, incubator, blankets and other methods. Keywords: thermoregulation, preterm birth, preterm, heat, conduction, incubator.
Methods of Thermoregulation for Children Who Were Born Preterm
Keywords: Medicīna; termoregulācija; pirms laika dzimušie bērni; priekšlaicīgi, siltums; atdeve; siltum gulta