Darījumi starp saistītām personām un to ietekme uz uzņēmumu ienākuma nodokli un pievienotās vērtības nodokli uzņēmumā "Komerctransports" - Štorha, Gita (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darba mērķis: pamatojoties uz teorētiskajiem literatūras un informācijas avotiem, izpētīt saistīto personu un darījumu ar saistītām personām regulējumu Latvijas Republikas normatīvajos aktos un izstrādāt priekšlikumus uzņēmumam „Komerctransports” darījumos ar saistītām personām. Darbs sastāv no četrām daļām. Darbā ir izpētīts uzņēmums „Komerctransports”, identificētas saistītās personas un darījumi ar saistītajām personām, pētīta uzņēmumu ienākuma nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa ietekme uz darījumiem ar saistītām personām. Izstrādāti priekšlikumi uzņēmumam „Komerctransports” transfertcenu dokumentācijas izstrādē, un ieteikumi attiecībā uz uzņēmuma ienākuma nodokli un pievienotās vērtības nodokli. Atslēgvārdi: saistītas personas, transfertcenas, uzņēmumu ienākuma nodoklis, pievienotās vērtība nodoklis

The objective of master piece: to study associated enterprises and transactions among associated enterprises regulation in Republic of Latvia based on theoretical literature and information sources, as well as to draw suggestions for enterprise “Komerctransports” to deal with associated enterprises. The master piece consists of four paragraphs. In the process of writing the paper enterprise “Komerctransports” is studied, associated enterprises and transactions with associated enterprises are identified, as well as there are research of company’s income tax and value added tax influence on transactions with associated enterprises. Suggestions on how to prepare documentation of transfer pricing and regarding company’s income tax and value added tax are developed for enterprise “Komerctransports”. Key words: associated enterprises, transfer prices, company’s income tax, value added tax
Transactions among associated enterprises and its influence on company's income tax and value added tax in enterprise "Komerctransports"
Keywords: Ekonomika; saistītas personas; transfertcenas; uzņēmumu ienākuma nodoklis; pievienotās vērtība nodoklis