Latvijas maizes ražotāju produktu transportēšanas analīze. - Biezais, Renārs (Latvijas Universitāte, 2012)
Transportēšana ir viena no loģistikas funkcijām un ir nepieciešama lai uzņēmums spētu nodrošināt izejvielu un produktu plūsmu. Lai organizētu produktu transportēšanu no ražotnes līdz klientiem uzņēmums var izvēlēties, nodrošināt transportēšanu pats vai arī izmantot trešās puses loģistikas starpnieka pakalpojumus. Lai sašaurinātu pētījuma priekšmetu autors izvēlējās konkrētas produkcijas transportēšanu- maizi. Maize ir pārtikas produkts, kas rada specifiskus izaicinājumus transportēšanā Pētāmais objekts- Latvijas maizes ražotāji. Priekšmets- maizes sadales transportēšana. Darbs sastāv no titullapas, anotācijām latviešu un angļu valodās, satura rādītāja, ievada, 3 galvenajām nodaļām un apakšnodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem, un izmantotās literatūras saraksta. Lapaspušu skaits ir 60. Darbā ir 2 tabulas un 25 zīmējumi. Šis darbs var tikt izmantots kā pamats tālākam pētījumam par Latvijas maizes ražotāju sadarbības iespējām produktu transportēšanā. Atslēgvārdi: loģistika; transportēšana; 3PL; trešās puses loģistikas starpnieki; maizes ražotāji Latvijā; maizes transportēšana

Transportation is one of the logistics functions and is necessary to ensure the flow of materials and products. To organize transportation from a company’s factory to the customer, the company can choose to do it themselves or use the service on a third party logistics provider. To narrow the object of the paper the author specified a type of product- bread. Bread is a specific product with specific challenges in distribution. The objective of the thesis is to research the bread transportation of Latvian producers. The paper consists of a title page, annotations in Latvian and English, table of contents, 3 main chapters and subchapters, conclusions and suggestions, and a table of references. The thesis consists of 60 pages and has 2 tables and 25 pictures. This paper can be used as a basis to start a further research of the possibilities of bread producer partnerships in product transportation. Keywords: logistics, transportation, 3PL, third party logistics, bread producers in Latvia, the transportation of bread.
The analysis of product transportation of bread producers in Latvia.
Keywords: Vadībzinātne