Stresa ietekmes apzināšana starp sievietēm un vīriešiem - Murāne, Irina (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir stresa ietekmes apzināšana starp sievietēm un vīriešiem. Darba mērķis ir izzināt stresa ietekmes apzināšanu starp sievietēm un vīriešiem. Pētīšanas veikšanai tika izmantota kvantitatīvā pētniecības metode, kā rezultātā tika izstrādāta anketa. Rezultāti parādīja, ka sievietes, kad viņām ir problēmas cenšas izrūnāt tās. Vīriešu vairākums ignorē vai nedomā par problēmām. Gan no vīriešu, gan no sieviešu viedokļiem izriet, ka sievietes vairāk runā par savām problēmām. Vīriešu vairākums stresa laikā palielina fizisko aktivitāti, bet sieviešu vairākums mēdz dalīties ar saviem pārdzīvojumiem ar tuviem cilvēkiem, lai pārvarētu stresu. Tādējādi, izvirzītā hipotēze – „stresa ietekmē sievietes labprāt runā par savām problēmām un izmanto stratēģijas stresa pārvarēšanai, turpretī vīrieši ir tendēti par problēmu klusēt un to noliegt” ir apstiprinājusi.
Identifying the effect of stress between women and men
Keywords: Medicīna