Valsts nodevas un drošības naudas atmaksāšana un atlīdzināšana administratīvajā procesā - Sūniņa, Krista (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darba pētījuma objekts ir valsts nodevas un drošības naudas atmaksāšana un atlīdzināšana administratīvajā procesā tiesā. Darba struktūra ir veidota, apskatot valsts nodevas un drošības naudas jēdzienu, gadījumus, kad personas tiek atbrīvotas no valsts nodevas un drošības naudas samaksas. Darbā aplūkota un analizēta tiesu prakse jautājumos par valsts nodevas un drošības naudas atmaksāšanu un atlīdzināšanu. Maģistra darbā izdarīti secinājumi par tiesu praksē konstatētajām problēmām valsts nodevas un drošības naudas atmaksāšanas jautājumos. Izteikti konkrēti priekšlikumi grozījumiem Administratīvā procesa likumā konstatēto trūkumu un problēmu risināšanai. Atslēgvārdi: valsts nodeva, drošības nauda, atmaksāšana, atlīdzināšana, administratīvais process.

The research object of the Master thesis is a repayment and compensation of state fee and security in administrative process in court. The Master thesis is structured observing conception of state fee and security, observing cases persons are exempted of state fee and security. The author in the Master thesis analyzed administrative court praxis in matters relating to repayment and compensation of state fee and security. In the summary of the Master thesis conclusions are made regarding of the problems identified by court praxis of the repayment of state fee and security. There are specific proposals regarding possible amendments to the Administrative procedure law and to problem solving. Key words: state fee, security, repayment, compensation, administrative procedure.
Repayment and reimbursement of state fee and bail in administrative procedure
Keywords: Juridiskā zinātne