Filmu "Dvēseļu putenis" un "Pilsēta pie upes" un to treileru naratīva un semiotiskā analīze - Baranova, Elīna (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba tēma ir “filmu “dvēseļu putenis” un “pilsēta pie upes” un to treileru naratīva un semiotiskā analīze”. Darba pētāmās problēmas ir - kādi ir režisoru dzintara dreiberga un viestura kairiša izmantotie kino valodas elementi, kas veido stāstījuma nozīmi un kā filmas režisori manipulē ar filmas naratīvu, veidojot tās treileri? Darba galvenie uzdevumi ir iepazīties ar teoriju par semiotiku un zīmi, kino semiotiku, kino naratīvu, treileri, iepazīties ar teoriju par darbā izmantotajām pētniecības metodēm, izveidot metodoloģisko pieeju filmu un treileru analīzei, apkopot un izanalizēt iegūtos rezultātus un veikt secinājumus. Bakalaura darbā izmantotās pētniecības metodes ir semiotiskā un naratīva analīzes.

The subject of bachelor thesis is – “Semiotics and narrative analysis of the films "Blizzard of Souls" and "A City by the river" and their trailers”. The problem of thesis are: what are the elements of cinematic language used by directors dzintars dreibergs and viesturs kairiss, which form the meaning of the plot and how the film directors manipulate the narrative of the film, creating its trailers? The main tasks of the thesis is to get acquainted with the theory of semiotics and sign, cinema semiotics, cinema narrative, trailers, the theory of research methods used, to develop a methodological approach to film and trailer analysis, summarize and analyze the results and draw conclusions. The research methods used in the bachelor's thesis are semiotic and narrative analyzes.
Semiotics and narrative analysis of the films "Blizzard of Souls" and "A City by the river" and their trailers
Keywords: Komunikācijas zinātne; Filma; Treileris; Naratīva analīze; Semiotiskā analīze