Pleca zonas datortomogrāfijas attēla kvalitātes kritēriju izvērtējums pleca locītavas patoloģiju gadījumā - Adiņa, Liene (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma ir „Pleca zonas datortomogrāfijas attēla kvalitātes kritēriju izvērtējums pleca locītavas patoloģiju gadījumā”. Bakalaura darbs sastāv no ievada, teorētiskās un pētniecības daļas, secinājumiem un priekšlikumiem. Teorētiskajā daļā ir analizēta literatūra par pleca locītavas anatomiju, patoloģijām un datortomogrāfijas izmeklējumu. Apkopota informācijas par attēla kvalitātes kritērijiem pleca locītavas datortomogrāfijā. Pētniecības daļā balstoties uz teorētiskajā daļā izklāstītajiem attēla kvalitātes kritērijiem, veikts kvalitatīvs pētījums, analizējot 40 pleca locītavas datortomogrāfijas izmeklējumus. Darba mērķis: Izvērtēt pleca zonas datortomogrāfijas izmeklējuma kvalitāti pleca locītavas patoloģiju gadījumā. Darba apjoms – 45lpp. Izmantoti 31 literatūras un informācijas avoti. Darbs sastāv no: 5 nodaļām, 10 apakšnodaļām, 18 attēliem, 10 diagrammām, 5 pielikumiem. Atslēgas vārdi: pleca locītava, anatomija, datortomogrāfija, patoloģija, izmeklējuma kvalitāte.

Bachelor's thesis: " Evolution of shoulder computed tomography image quality criteria, in case of shoulder joint pathology." Thesis consists of introduction, theoretical and research parts, conclusions and proposals. The theoretical part consist, of the literature on the shoulder joint anatomy, pathology and evolution of shoulder computed tomography image quality criteria, summarized information on image quality criteria of shoulder joint computed tomography. The research part is based on evolution of image quality criteria, research consist of the analysis of 40 CT examinations of the shoulder joint. Purpose: To evaluate the shoulder area CT examination quality in case of shoulder joint pathology. The volume of work - 45 p. Used 31 literature and information sources. The work consists of 5 sections, 10 subsections, 18 pictures, 10 graphs, 7 annexes. Key words: shoulder joint, anatomy, computed tomography, pathology, examination quality.
Evolution of shoulder computed tomography image quality criteria, in case of sholder joint pathology
Keywords: Medicīna; pleca locītava; anatomija; datortomogrāfija; patoloģija; izmeklējuma kvalitāte