Neomitoloģisma iezīmes somu un latviešu medijos - Pārpuce, Zane (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbs „Neomitoloģisma iezīmes somu un latviešu medijos” ir veltīts neomitoloģijas izpētei un neomitoloģijas iezīmju pētīšanai somu un latviešu medijos. Darba teorētiskajā daļā ir aplūkota interneta un televīzijas vēsture, kā arī būtiskākās atšķirības starp internetu un televīziju. Teorētiskajā daļā aplūkots arī neomitoloģijas termins, ko nozīmē neomitoloģija un kā tā var izpausties. Darba praktiskajā daļā ir izpētīti interneta raksti gan somu gan latviešu valodā, kas ietver sevī neomitoloģijas iezīmes. Un sniegti šo iezīmju piemēri. Atslēgas vārdi: neomitoloģija, mediji, internets, televīzija, simulakrs.

Bachelor’s paper „Characteristics of Neomythology in Finnish and Latvian Media” is a researh about neomythology and characteristics of neomythology in Finnish and Latvian media. Theoretical basis of paper consists of history of the internet and television, also of essential diferences between internet and television. Theoretical basis of paper consists of neomythology term, what neomythology means and how it can express itself. In research part of this paper internet articles, which include characteristics of neomythology, in Finnish and Latvian are studied. And is given examples of characteristics of neomythology. Key words: neomythology, media, internet, television, simulacra.
Characteristics of Neomythology in Finnish and Latvian Media
Keywords: Valodniecība