Mūzikas ģenerēšana, izmantojot neironu tīklus - Bušs, Konrāds (Latvijas Universitāte, 2018)
Kļūstot arvien populārākiem neironu tīkliem tie tiek pielietoti arvien dažādākās nozarēs tai skaitā mūzikā. Mūzikas ģenerēšanas sfērā visizplatītāk ir ģenerēt jaunu melodiju, nevis papildināt jau esošu. Darba mērķis ir izveidot sistēmu, kas pieģenerē jaunu melodiju klāt jau eksistējošai melodijai, veidojot harmonisku muzikālu saspēli. Mērķa īstenošanai tika izpētīti neironu tīklu veidi, to piemērotība mūzikas ģenerēšanai, salīdzināti dziesmu reprezentāciju veidi, apskatītas datu kopas un izraudzīta piemērotākā. Darba praktiskajā daļā tika izveidota sistēma, kas izmantojot neironu tīklus ģenerē jaunu melodiju balstoties jau uz esošas melodijas, tādējādi, to papildinot. Darba rezultātā tika sasniegti izvirzītais mērķis, un izpildīti uzdotie uzdevumi.

As neuron networks become increasingly popular, they are applied in a wide range of industries, including music. In the field of music generation, it is most common to create a new melody rather than supplement existing ones. The aim of the work is to create a system that creates a new melody for an existing melody, creating a harmonious music game. In order to achieve the goal, the types of neural networks were studied, compare types of song representations, review data sets and select the most appropriate one. In the practical part of the work, a system was created which, using neural networks, generates a new melody based on existing melodies, thus supplementing existing one. The result of the work was achieved by the stated goal, and tasks were fulfilled.
Music generation using neural networks
Keywords: Datorzinātne; neironu tīkli; mūzikas ģenerēšana,; dziesmu reprezentācija; MIDI