Slepkavība personu grupā - Griškova, Inga (Latvijas Universitāte, 2008)
Darbā tiek aplūkotas slepkavības personu grupā kvalifikācijas problēmas no teorētiskā viedokļa, analizējot nozieguma sastāvu un ilustrējot ar tiesu prakses piemēriem. Tiek skatīti dalības un līdzdalības institūti un nošķirti dažādie noziedzīgo grupējumu veidi. Darbā tiek salīdzināts Krimināllikums ar Eiropas valstu kriminālkodeksiem, kā arī pamatota personu grupas kā slepkavību kvalificējoša apstākļa nepieciešamība Latvijas krimināltiesībās.

Authoress views qulification problems of voluntary manslaughter, which has done in group of persons. From the same angle has looked at voluntary manslaughters which have done in participation and which have realized in support. Considered have also differences between various criminal aligments. Examples of jurisprudence have given to illustrate theory. There are also comparision with others countries criminal codes.
Homicede support group
Keywords: Juridiskā zinātne