React Native ietvarā izstrādātu Android un iOS lietotņu salīdzinājums - Krišāne, Ieva Elīza (Latvijas Universitāte, 2018)
React Native ietvars nodrošina iOS un Android lietotņu izstrādi, izmantojot JavaScript programmēšanas valodu un React. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt React Native ietvara darbības principus un sniegtās iespējas, analizējot un veicot React Native ietvarā veidotu iOS un Android lietotņu izstrādes procesu salīdzinājumu, lai noskaidrotu, vai kādai no platformām ir nepieciešams veikt vairāk funkcionālo pielāgojumu, lai nodrošinātu to pašu lietotnes funkcionalitāti. Darba rezultātā ir izveidota iOS un Android lietotne, kā arī ir veikta lietotnes izstrādes procesu analīze un salīdzinājums. Salīdzinājuma rezultātā tika noskaidrots, ka React Native ietvars nodrošina līdzvērtīgu iOS un Android lietotņu izstrādi.

React Native framework allows to build native iOS and Android apps using JavaScript programming language and React. The aim of this Bachelor paper is to explore operating principles and capabilities of the React Native framework by analysing and comparing iOS and Android apps developed using React Native framework to see whether any of the platforms demands more functional adjustments in order to provide the same shared functionality. As a result of this paper iOS and Android app has been developed as well as comparison of the app development process has been made. The comparison revealed that React Native framework provides equivalent native iOS and Android app development process.
Comparision of Android and iOS apps developed using React Native framework
Keywords: Datorzinātne; React Native; JavaScript; iOS; Android; mobilo lietotņu izstrāde