Skolas vadības darbība attālinātās komunikācijas nodrošināšanā izglītības iestādē - Mūrniece, Gunda (Latvijas Universitāte, 2021)
Latvijas Universitātes studentes Gundas Mūrniece bakalaura darba “Skolas vadības darbība attālinātās komunikācijas nodrošināšanā izglītības iestādē” mērķis ir noskaidrot, kādas skolas vadības darbības digitālajās platformās, veicina efektīvu attālināto komunikāciju ar pedagogiem. Bakalaura darbs sastāv no četrām daļām. Pirmajā daļā tika analizēta teorija par komunikācijas būtību un veidiem, komunikācijas kanāliem, attālināto komunikāciju un efektīvu komunikāciju. Otrajā daļā tika apkopotas efektīvas attālinātās komunikācijas pamatnostādnes, kā arī efektīva attālinātā komunikācija digitālajās platformās. Trešajā daļā darba autore aprakstīja komunikāciju izglītības iestādēs. Empīriskais pētījums tika veikts par efektīvas attālinātās komunikācijas nodrošināšanu ar pedagogiem Ventspils pamatskolā un Jelgavas vidusskolā. Pētījuma rezultātā tika noskaidrots, kādas izglītības iestādes darbības digitālajā platformās, veicina efektīvu attālināto komunikāciju ar pedagogiem. Bakalaura darba apjoms ir 54 lappuses, 8 tabulas, 16 attēli, 4 pielikumi un 57 bibliogrāfiskie materiāli latviešu un angļu valodā.

Gunda Murniece, student of University of Latvia, bachelor's thesis "The activity of school management to ensure distance communication in the educational establishment" goal is to determine what are the activities in digital platforms of school management that efficiently encourages distance communication with teachers. The bachelor's thesis consists of four parts. The first part analyzed the theory of nature and kinds of communication, communication channels, distance communication and efficient communication. The second part summarized the guidelines for efficient distance communication, as well as efficient digital platforms for distance communication. In the third part, the author described communication in educational institutions. An empirical study was conducted on ensuring efficient distance communication with teachers at Ventspils Primary School and Jelgava Secondary School. As a result of the study, it was determined what are the activities in digital platforms of school management that efficiently encourages distance communication with teachers. The volume of the bachelor's thesis is 54 pages, 8 tables, 16 images, 4 attachments and 57 bibliographic materials in Latvian and English.
The activity of school management to ensure distance communication in the educational establishment
Keywords: Pedagoģija; Komunikācija; Efektīva attālinātā komunikācija; Izglītības iestāde; Skolas vadība