Vizuālās identitātes stilistika bižutērijas ražotājiem - Paeglīte, Ļeda Arta (Latvijas Universitāte, 2025)
Vizuālās identitātes stilistika bižutērijas ražotājiem. Darba tēma ir aktuāla, jo zīmola vizuālā identitāte būtiski ietekmē zīmola atpazīstamību, uzticamību un spēju piesaistīt savu mērķauditoriju. Bakalaura darba mērķis ir izstrādāt elegantu un mūsdienīgu vizuālo identitāti jaunam bižutērijas zīmolam, uzsverot zīmola vērtības un pievilcību. Pirmajā nodaļā ir sniegts ieskats par bižutērijas izcelsmi un vēsturisko attīstību. Otrajā nodaļā tika veikta bižutērijas zīmolu vizuālo identitāšu analīze. Trešajā nodaļā tiek aprakstīta radošā darba gaita un raksturoti tehniskie risinājumi. Darba radošajā daļā tika izstrādāta eleganta un mūsdienīga vizuālā identitāte jaunam bižutērijas zīmolam Coralée, uzsverot zīmola vērtības un pievilcību.

Visual Identity Styles for Costume Jewellery Manufacturers. The topic of this study is topical because the visual identity of a brand is one of the key factors that help to create a successful business. The aim of the bachelor thesis is to develop an elegant and modern visual identity for a new costume jewellery brand, emphasising the brand values and appeal. The first chapter gives an overview of the origins and historical development of costume jewellery. The second chapter analyses the visual identities of costume jewellery brands. The third chapter describes the workflow and describes the technical solutions. The creative part of the work involved the development of an elegant and modern visual identity for a new costume jewellery brand Coralée, highlighting the brand's values and appeal.
Visual Identity Styles for Costume Jewellery Manufacturers
Keywords: Mākslas zinātne; bižutērija; zīmols; zīmola vizuālā identitāte; stilistika